Tips Penjagaan Asas Vending Machine RO Water

Jika anda pemilik vending machine ro water maka tentunya anda ingin melindungi pelaburan anda dan pastikan ia berfungsi dengan. Berikut adalah beberapa tips penyelenggaraan asas untuk menjaga vending machine ro water:-

1 .Letakkan di lokasi yang selamat & terlindung

RO-300A-1

Vending machine akan bertahan lebih lama jika ia dilindungi dan tidak terdedah kepada cuaca. Menempatkan vending machine ro water di bawah kawasan tertutup juga akan meningkatkan kemungkinan seseorang akan memilih untuk menggunakan mesin anda daripada membeli air di kedai runcit yang terdedah.

2. Tukar penapis secara berskala

IMG-20171005-WA0012

Kekerapan anda menukar penapis sangat bergantung pada berapa banyak mesin anda digunakan. Terdapat beberapa peringkat penapisan air dan proses penyucian. Semua peringkat ini mempunyai penapis yang perlu diubah.  Penapis karbon perlu diubah apabila ujian klorin menunjukkan tahap yang tinggi atau rasa air sudah berubah. Penapis osmosis terbalik pula biasanya hanya memerlukan perubahan setiap dua tahun tetapi anda harus menguji jumlah padatan terlarut setiap enam bulan untuk kualiti optimum jika mesin anda kerap digunakan.

3.Pemantauan & penyelenggaraan

20180711_130844

Anda perlu buat pemantauan sekurang-kurangnya seminggu sekali, lagi kerap lagi bagus, ini adalah untuk memastikan vending machine anda berfungsi dengan baik. Rajinkan memeriksa kualiti air, mengutip duit, dan membersihkannya. Pemantauan ini sangat perlu, ini kerana dengan memantau mesin anda seberapa kerap, anda akan ketahui sekiranya berlaku kerosakan atau mesin tidak berfungsi, dengan ini anda dapat mengambil tindakan yang sepatutnya agar mesin anda dapat berfungsi semula dan menjana duit dengan cepat.

4.Masalah yang sering berlaku

Anda perlu tahu, masalah yang sering berlaku seperti masalah duit tidak boleh diterima oleh mesin, ini biasanya disebabkan oleh bil atau syiling yang kotor. Masalah yang biasa seperti ini, anda perlu belajar untuk mengatasinya, agar anda dapat atasinya sendiri setiap kali ia berlaku dan tidak mengharapkan technician untuk betulkannya, dengan ini anda bukan sahaja dapat jimat kos membayar upah technician malah dapat dapat membuat mesin anda berfungsi seperti sedia kala dengan cepat.

Itulah serba sedikit tips asas penjagaan ro water vending machine, diharapkan dengan tips ini dapat membantu anda dalam memastikan vending machine anda berfungsi dengan baik dan menjana duit tanpa sebarang masalah.

Jika anda inginkan kami membantu anda dalam menjalankan perniagaan mesin layan diri sila layari www.rakanvending.com

Share the knowledge:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*